BKR registratie verwijderen kan dat?

Als je een BKR registratie hebt, dan kun je je afvragen of dat je deze ook kunt verwijderen. Het is goed om eens na te gaan wat de opties zijn. Als je namelijk een negatieve BKR op je naam hebt staan, dan kan dat er voor zorgen dat je veel zorgen hebt. Je wordt hierdoor namelijk voor minimaal vijf jaar gezien als een potentiële wanbetaler. Ook al zijn je financiële problemen helemaal opgelost, dan nog wordt het zo gezien. Mensen kunnen in tijden van crisis vaak moeilijk alles op tijd betalen en dat kan er voor zorgen dat je snel een BKR codering op je naam krijgt. Bedrijven worden door veel betalingsachterstanden van klanten erg kritisch en zullen dan ook vaker een BKR toetsing doen voordat ze je geld lenen. Als je een hypotheek hebt en je bent een keer te laat met betalen, dan kun je al rekenen dat je een BKR codering op je naam krijgt. Veel instanties doen dat omdat ze je zo willen dwingen om op tijd te betalen. Op de herinneringen van de rekeningen staat vaak ook vermeld dat wanneer ze niet betalen dat ze dat zullen melden bij het BKR.

BKR verwijderen kan wel

Je kunt zelf je BKR verwijderen. Het beste kun je het doen door te zorgen dat alle leningen zijn afbetaald. Als een van de situaties die hieronder wordt beschreven op jou van toepassing is, dan is het mogelijk om eens te gaan kijken of je zo je BKR codering kunt verwijderen. Om te beginnen is het raadzaam dat je je BKR registratie op gaat vragen bij het BKR in Tiel.

Als een van bovenstaande situaties op jou van toepassing is, dan is het de moeite waard om te kijken of je je BKR registratie kunt verwijderen.

Waarom een BKR codering verwijderen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat je je BKR codering wil verwijderen. Als consument krijg je namelijk een slechte naam, want je wordt als wanbetaler gezien. Maar misschien heeft het wel met je persoonlijke omstandigheden te maken dat je ineens niet kon betalen, bijvoorbeeld omdat je ineens werkloos werd of door een scheiding. Je bent zelf de enige persoon die je BKR registratie kan verwijderen. Je kunt een paar coderingen zelf verwijderen en daarvoor heeft het BKR een handleiding beschikbaar voor de stappen die je dan moet zetten. Je kunt dan een speciaal verzoek indienen en bekijken of dat je de codering kunt laten verwijderen. De BKR A1, A2 en A3 codering kun je zelf verwijderen of in ieder geval een verzoek indienen of dat je BKR codering verwijderd kan worden. Het is niet vanzelfsprekend dat je BKR registratie zomaar verwijderd gaat worden. Er moet aangetoond worden dat er bijvoorbeeld verkeerd is gehandeld of dat het door bepaalde omstandigheden komt. Ga er daarom ook niet vanuit dat je zomaar alle BKR registraties kunt laten verwijderen.

Niet eens met je BKR registratie

Het kan zijn dat je het niet eens bent met je BKR registratie. Dan kun je om te beginnen contact opnemen met je kredietverstrekker. Als je er samen niet uit gaat komen, dan kun je een beroep doen op de Onafhankelijke Geschillencommissie. Deze commissie bestaat uit onafhankelijke deskundigen die veel weten over kredietverlening en privacywetgeving. Zij zullen vervolgens beoordelen of dat BKR en de kredietverstrekker zich aan de registratieregels gehouden hebben. Het kan altijd zijn dat je een conflict hebt met je geldverstrekker en dat deze dwars ligt en van alles belooft en anders handelt. Houd dan alle papieren bij de hand en meld het wanneer je ten onrechte een BKR registratie op je naam krijgt. Het gaat er om dat er goed wordt gehandeld en iedereen kan fouten maken, maar soms gebeurt het ook heel bewust. Zorg daarom dat je altijd alle papieren goed bewaart en alle betaalafschriften ook, zodat je altijd zelf kunt bewijzen dat je alles netjes hebt betaald. Vaak gaat het woord tegen woord en dan kom je geen stap verder, het gaat er om dat je met bewijzen aan kunt tonen dat je wel aan je verplichtingen hebt voldaan en vervolgens kunnen er stappen ondernomen worden. Er zijn ook altijd mensen die je hierbij kunnen helpen en dat ook graag doen.