Gegevens opvragen BKR

Veel mensen zijn benieuwd hoe ze bij het BKR bekend staan. Als je dat ook wil weten dan kun je je gegevens opvragen bij het BKR. Op de website van het BKR kun je een keuze maken en diverse instructievideo's bekijken hoe je te werk kunt gaan. Er kan gekozen worden voor een eenmalige inzage of een BKR premium pakket (online). Je gaat dan alle stappen doorlopen van de aanvraag en dan kies je je bezorg en identificatie methode, betalen kan meteen via iDeal en na vijf of tien dagen krijg je je gegevens als je bent geïdentificeerd. Kies je voor de eenmalige inzage, dan krijg je eenmalig een overzicht op papier. Je betaalt dan een vast bedrag en dan kunnen er nog bezorgkosten in rekening worden gebracht als je het wil laten verzenden. Je kunt ook voor een premium pakket kiezen, dit is een online jaarabonnement en je krijgt dan een overzicht op papier en je kunt dan een jaar lang online je gegevens inzien. Je krijgt ook een update als er wijzigingen plaatsvinden en je kunt zien wie je gegevens heeft bekeken.

Hoe kun je je identificeren?

Het gaat om belangrijke en privacy gevoelige gegevens en daarom moeten de gegevens veilig aan je overhandigd worden. Dat is dan ook de reden dat het BKR je vraagt om je te identificeren. Je weet dan zeker dat je gegevens niet met anderen gedeeld worden. Als je de keuze maakt om online een pakket aan te vragen, dan ga je je identificeren aan de postbode of aan de balie bij een BKR kantoor. Het kan zijn dat je in het buitenland woont, dan gelden er speciale regels die je bij het BKR op kunt vragen. Maar gegevens opvragen via de website kan alleen wanneer je in Nederland woont. Je eigen gegevens opvragen bij het BKR kan dus, je vindt dan een overzicht van alle kredieten en leningen die je hebt afgesloten. Het zou kunnen zijn dat je een betalingsachterstand hebt of dat je een bijzonderheidscodering hebt. Ook deze informatie kun je hier opvragen en inzien. Soms is het wel prettig om te weten of je een BKR codering hebt en zo ja welke dat dan is. Je kunt in dat geval proberen om er snel wat aan te doen, zodat je er vanaf kunt komen.

Waarom wil je je BKR gegevens opvragen?

Het kan zijn dat je wil weten hoe dat je er financieel voor staat en dat je wil weten of je een BKR codering hebt of niet. Reden genoeg om dan zelf de gegevens op te vragen.

Online gegevens opvragen

Je kunt direct je gegevens online opvragen via de website van het BKR. Er zijn verschillende BKR coderingen waar je mee in aanraking kunt komen. Hieronder staan ze vermeld met daarbij de nodige uitleg: